- Autor: Hyblu
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těsto listové | 500 |
Špenát | 350 |
Slanina anglická | 100 |
Eidam 30% | 200 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Šunka vepřová průměr | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín,
Energetická hodnota celkem: 12916 kJ
Bílkoviny (g): 129,
Tuky (g): 200,
Sacharidy (g): 193,
SAFA (g): 106,
Cukry (g): 72,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 11
Energetická hodnota na 1 porci: 3229 kJ
Bílkoviny (g): 32.3, Tuky (g): 50, Sacharidy (g): 48.3, SAFA (g): 26.5, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 2.8
Postup přípravy
Špenátové listy (nebo mražený špenát) podusíme na slanině, osolíme a opepříme. Listové těsto vyválíme a připravíme slaný závin. Střed těsta vyložíme plátky šunky a na ně lžící naklademe špenát, poklademe sýrem. Těsto přehodíme do podoby závinu a lehce přitiskneme, aby se nám v troubě neotevíralo. Závin pomažeme žloutkem a posypeme kmínem. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme 30 minut. Necháme vychladnout a potom snadno krájíme i na velmi tenké řezy.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.